senseFly Corridor

Solutia Corridor de la senseFly imbunatateste eficienta proiectelor de cartografiere liniara.

 

Noua solutie hardware/software simplifica cartografierea obiectivelor liniare si reduce volumul datelor prelucrate.


 

senseFly, lider mondial in productia de drone pentru cartografiere aeriana, anunta senseFly Corridor, o platforma imbunatatita care simplifica semnificativ cartografierea infrastructurii si obiectivelor liniare.

 

Cartografierea coridoarelor este un tip lucrare des intalnita de catre multi geodezi profesionisti, si este cruciala pentru planificarea eficienta, proiectarea si analiza infrastructurii liniare, precum si pentru monitorizarea raurilor si tarmurilor. Dar, utilizarea dronelor pentru proiectele de tip coridor - ca o alternativa la inchirierea costisitoare a unui aparat de zbor cu pilot - a fost pana acum o abordare relativ complexa cu un anumit grad de ineficienta.

 

"senseFly Corridor depaseste aceste probleme, oferind o metoda eficienta geometric si logistic de cartografiere a rutelor liniare" spune Francois Gervaix, manager sef al senseFly. "Cu senseFly Corridor operatorii comerciali pot planifica usor o misiune automata de cartografiere a unui coridor, continand unul sau mai multe zboruri. Aceasta platforma este de asemenea proiectata pentru viitor deoarece tot mai multi operatori cauta sa obtina permisele EVLOS si BVLOS"

 

“Aceasta functie pentru cartografiere liniara este o imbunatatire fantastica" spune clientul senseFly, Marc A. Canas, GISP, Vice Presedinte In Transporturi la Jacobs". "Cartografierea rutelor cailor ferate reprezinta o parte importanta a activitatii noastre, si ne bucuram de eficientizarea pe care aceasta solutie o va aduce"

 

senseFly Corridor este o solutie combinata hadware si software optimizata pentru orice drona eBee Plus echipata cu o camera fotogrametrica senseFly S.O.D.A. Include: un kit pentru integrarea camerei foto senseFly S.O.D.A in pozitie longitudinala (portret), si un nou bloc de misiuni pentru cartografierea coridoarelor in programul de control de pe teren eMotion 3 al senseFly. Aceasta abordare combinata ofera trei beneficii:

 

1. Rezolutie mai buna pe teren
O pozitie verticala a camerei permite operatorilor sa zboare cu eBee Plus mai aproape de teren, obtinand in acelasi timp suprapunerea necesara a imaginilor. Rezultatul zborului la inaltime mai mica este o rezolutie marita, de pana la 1.5 cm per pixel.

 

2. Mai putine imagini = timp de procesare redus
In comparatie cu utilizarea unei camere obisnuite in pozitie landscape, senseFly Corridor poate cartografia aceasi ruta liniara utilizand cu pana la 30%1 mai putine imagini. Acest lucru inseamna un timp de procesare a imaginilor dupa zbor redus cu 30%.

 

3. Simplificarea cartografierii obiectivelor liniare

Blocul de misiuni pentru cartografierea coridoarelor al eMotion 3 simplifica semnificativ acest tip de lucrari: incarcati fisierul KML sau harta de fundal, definiti coridorul tinta (selectati cu un singur click punctele in care ruta isi schimba directia) si specificati latimea coridorului si rezolutia pe teren dorita.

 

“Clientii nostri profesionisti doresc eficienta si siguranta atunci cand planifica si executa zborurile cu eBee" spune partenerul senseFly Adam Arrington, Vice Presedinte si Manager de Vanzari la Earl Dudley Inc. " Aceasta noua optiune pentru coridoare ofera o unealta de planificare de ultima generatie care reduce timpul de procesare si produce rezultatele foarte precise cerute de clientii nostri".

 

1 Exemplu: Coridor de 4 km x 50 m corridor, GSD 2.3 cm/pix, 70%/70% suprapunere imagini. - senseFly S.O.D.A. in pozitie orizontala: 538 imagini,  senseFly S.O.D.A. Corridor: 374 imagini

 

Pentru mai multe informatii despre senseFly Corridor va rugam sa ne contactati.